Hoppa till innehåll

Nutidsquizet – veckan som gick vecka 23

Vad har hänt i Sverige, Europa och världen under veckan? Vad har hänt i politiken, ekonomin, nöjesvärlden, sportvärlden…? Här är 7 frågor att testa på!

Quizzet handlar om frågor aktuella vecka 23.

nutid v23

Nutidsquizet - veckan som gick vecka 23

Har du hängt med i nyheterna i veckan? Här är 7 frågor att testa!

1 / 7

Nu börjar morgon- och kvällstidningarna plocka fram sina ”valbarometrar” inför valet i höst. Man får svara på ett antal frågor och matchas sedan mot det parti som står en närmast (utifrån svaren). Det är några partier som ligger farligt nära att ramla ur riksdagen. Vid vilken procent går den så kallade riksdagsspärren?

2 / 7

Det har väl inte undgått någon att ett visst TV-program med mycket naket har haft premiär i svensk TV. Vad heter programmet där deltagarna inte har en tråd på kroppen?

3 / 7

När man lanserar/släpper/ger ut något postumt så gör man det efter döden. En svensk artist var i fokus nu i veckan när en EP av honom släpptes postumt. Vem?

4 / 7

I dagarna har SVT publicerat artisterna i Allsång på Skansen. Det är den 28 juni som sändningarna börjar. Det första programmet är stjärnspäckat som få med flera tunga pjäser. Vem av dessa är INTE med i premiären?

5 / 7

Donald Trump ger sig inte med sitt ”Make America Great Again” och han siktar nu på 2024. Stödet hemifrån verkar dock inte vara så starkt och hans äldsta dotter börjar bli skeptisk till det mesta. Vad heter hon?

6 / 7

Vissa rättegångar uppmärksammas mer än andra, på gott och ont. Nyligen avslutades en mycket infekterad rättegång mellan skådespelaren Johnny Depp och hans exfru. Vad heter hon?

7 / 7

Matcherna duggar tätt nu i herrarnas Nations League i fotboll. Fyra matcher på tolv dagar! Det har kanske inte gått jättebra hittills. Hur många poäng har Sverige efter tre matcher?

Ditt resultat är

Dela med en vän! Tävla mot varandra 🙂

LinkedIn Facebook Twitter

Etiketter: